Kdo je primeren kandidat?

  • Prevodna izguba sluha (okvare zunanjega ali srednjega ušesa)

V primerih, ko je zamašeno zunanje ali srednje uho, običajni slušni aparati ojačajo zvok, dokler zvok ne prodre skozi okvarjeno območje. To je podobno, kot če bi želeli skozi zamašeno vrtno cev spustiti curek vode. Večji kot bi bil pritisk v cevi, bolj neenakomerno bi voda škropila. Namesto z uporabo jakosti zvoka, ki prodre skozi okvarjeno območje, Baha preusmeri signal neposredno skozi lobanjsko kost do notranjega ušesa. Tako se prepreči popačenje.

  • Mešane izgube sluha (okvare srednjega in notranjega ušesa)

To stanje obsega okvare zunanjega ali srednjega ušesa in hkrati notranjega ušesa. S prevajanjem zvoka skozi lobanjsko kost, Baha obide vse okvare zunanjega in srednjega ušesa. Na ta način prevaja zvok le do predela notranjega ušesa, kjer se okvara ne nahaja. Z neposrednim dostopom do polža se lahko Baha poslužuje ravno tolikšnega ojačanja, kot je potrebno za vaš sluh. Posledično boste zaznali manj popačenja, večje udobje in jasnejši zvok.

  • Enostranska zaznavna gluhota (popolna gluhota ne eno uho)

S to okvaro postanejo tudi najbolj enostavne, vsakodnevne situacije velik izziv. S samo enostranskim zaznavanjem je lokaliziranje zvokov in orientacija v prostoru težko opravilo, še težje pa je slišati in razumeti govor, kadar prihaja z gluhe strani. V tem primeru bo Baha prenesla zvok in gluhe strani, preko lobanjskih kosti neposredno do zdravega polža. Na ta način bo oseba z enostransko naglušnostjo ali gluhoto slišala zvoke iz obeh strani.

baha_woman
Primer nošenja BAHE
baha-sample
Primer pritrditve BAHE z vijakom
En-Baha-4-discover_sb_instructions_3-300x300
Primer nošenja BAHE na traku pred operacijo

 

Vir: